MagazínZimní zahrady – fotogalerie z našich realizací

Pergola a zimní zahrada je dnes již běžnou součástí terasy. Jedná se o ideální variantu jak zastřešit tento prostor a vytvořit místo, které je možné využívat téměř za každého počasí. Dnešní technologie umožňuji vyrobit kvalitní stavbu s dlouhou životností.

Zimní zahrada nadchne svými vlastnostmi. Odolnost vůči povětrnostním podmínkám a silnému dešti je velmi vítaná pro každého milovníka chvilek strávených ve společnosti přírody. Na výběr je ze širokého množství typů a provedení. Podívejme se na poslední trendy. 

Atypická zimní zahrada

Vedle klasického provedení se objevují stále více zimní zahrady v atypickém rozměru a tvaru. Důvodem je především hliníkový materiál. Ten je velmi tvárný a nabízí téměř nekonečnou variabilitu. V minulých měsících se nám podařilo zakrýt terasy velkých velikostí. Vždy závisí na přesnosti zaměření. 

Zimní zahrada jako zakrytí vchodu 

Do domácnosti suchou nohou. Při dešti si netoužíme tahat nepořádek domů. Stále využívánější variantou se stává menší zimní zahrada, kterou umístíme před dveře. Je možné vytvořit stavbu pouze o dvou stěnách a přikotvit k domu. Tím získáváme úplně chráněný vstup.

Různé barevné odstíny 

Hlinikové zahrady už dávno nejsou pouze o barvě antracit. Zvolený materiál umožňuje daleko větší možnosti, kdy je možné zvolit jakýkoliv odstín, a to podle vzorkovníku RAL. Populární je hnědá a bílá varianta. Vždy závisí na preferencích nového majitele a povaze domu.