MagazínTerasa

Chcete mít možnost komfortního posezení v blízkém kontaktu se zahradou a nemáte zahradní altán ani pergolu? Řešením může být terasa.

Chcete mít možnost komfortního posezení v blízkém kontaktu se zahradou a nemáte zahradní altán ani pergolu? Řešením může být terasa.
 

Zastínění terasy

Terasa představuje ideální místo pro posezení i relaxaci. Příjemný pobyt na zahradě umocní vhodné zastínění, které ochrání před přímým slunečním zářením.
 

Slunečník

Jednoduchý typ zastínění představují tradiční slunečníky, které mají tu výhodu, že jsou levné, mobilní a v současné době z velmi kvalitních materiálů. Díky otáčecím a naklápěcím možnostem slunečníku je jeho 100% funkčnost plně zajištěna.
 

Markýza

Komfortní zastínění zajistí terasové markýzy. Většina markýz je voděodolná, takže ji můžeme využívat i v nepříznivém počasí. Markýza je na instalaci i pořizovací cenu náročnější než slunečník, ale je velice funkční a v současné době velmi žádaná. Na trhu jsou markýzy kloubové, svislé, kazetové, výsuvné či sklopné. Markýzy bývají vybaveny buď tradičním otáčením na kličku, avšak pohon ovládaný radiovým řízením je natolik pohodlný, že je těžké mu odolat.
 

Zastřešení

Pokud chcete terasu užívat celoročně, pořiďte si zastřešení terasy. Zastřešení umožňuje libovolné otevření prostoru a je na trhu v rozmanitých materiálech i rozměrech. Vysoký komfort pak představuje posuvné zastřešení.
 

Rolovací stěny

Ideálním doplňkem k zastřešení jsou rolovací stěny neboli zipové rolety. Chrání nejen před slunečním zářením, ale také větrem a deštěm a v neposlední řadě zvyšují komfort soukromí. Při kombinaci vhodného zastřešení a rolovacích stěn vykouzlíme z obyčejné terasy kouzelnou a účelnou zimní zahradu.