MagazínModerní bydlení v modulovém domě

Kdo by nechtěl bydlet moderně, hezky, čistě, ekologicky i ekonomicky zároveň. Dnešní možnosti jsou tak pestré, že i kvalitní bydlení nemusí být otázkou mnoha milionů, ale zejména dobrého výběru.

27.4.2017

Kdo by nechtěl bydlet moderně, hezky, čistě, ekologicky i ekonomicky zároveň. Dnešní možnosti jsou tak pestré, že i kvalitní bydlení nemusí být otázkou mnoha milionů, ale zejména dobrého výběru.
 

Perfektní řešení moderního bydlení

Bydlení v moderním hávu představuje modulární dům. Jedná se o důmyslně koncipované jednotlivé moduly, které lze vzájemně propojit. Avšak ani to není nutné. Modulový dům má promyšleně zorganizovaný prostor, který lze plně zařadit do kategorie bydlení pro náročné za velmi příznivou cenu. Jednotlivé moduly domu jsou sice nevelké, ale jejich vzájemným propojením své bydlení dle potřeby zvětšíme či zmenšíme.
 

Svobodné bydlení

Tento termín nepředstavuje bydlení bez partnera či dětí. Jde o způsob bydlení, při kterém je dům energeticky soběstačný. Je velkou výhodou, že právě modulární domy jsou uzpůsobeny svobodnému způsobu bydlení. Lze je dále dle potřeby vybavit solárními panely, fotovoltaickými elektrárnami nebo také čističkou odpadních vod, ale zároveň je lze napojit i na stávající inženýrské sítě.
 

Stavba modulárního obydlí

Modulární dům nepotřebuje pro své umístění budovat základovou desku. Stavební systém KLIK-UP vyniká svou jednoduchostí při montáži. Veškeré komponenty systému jsou recyklovatelné a zdravotně nezávadné. Stavební systém KLIK-UP vychází z klasické sloupkové konstrukce, která umožňuje stavět zároveň sloupky a izolaci. Ty jsou spojeny speciálními zámky a polyuretanovým lepidlem.
 

Systém KLIK-UP

Statika modulárních domů KLIK-UP vyhovuje platným normám v ČR. Systém vyniká svou jednoduchostí a snadnou dosažitelností standardu pasivních domů. U systému KLIK-UP jsou minimalizovány tepelné mosty a snadno dosažitelná vzduchotěsnost celé stavby. Navíc systém umožňuje skryté vedení kabelů a trubek ve stěnách.
 

Tip:

Systém modulárního bydlení je bydlení pro náročné uživatele a svým inovativním řešením stavby představuje rychlé a vysoce kvalitní řešení bytové situace v příjemném prostředí. Výhodou modulárního bydlení je, že jestliže doslouží, dá se celá stavba zcela ekologicky recyklovat.