MagazínRelaxujte moderně

Letní posezení na terase je typicky českou tradicí. Den strávený na čerstvém vzduchu je tím nejlepším relaxem. Jak se ale chránit před silnými paprsky? Obyčejný slunečník již dávno vyšel z módy. Řešením může být pergola s kvalitním zastíněním. Možností je hned několik. Od slunečních plachet až po baldachýny.

Velmi oblíbená je klasická markýza. Na trhu existuje hned několik druhů. Mezi nimi jsou textilní výklopné, výsuvné, kazetové, polokazetové a kloubové. Je potřeba si zvolit nejen technické řešení, ale i vhodnou barevnou kombinace, které se bude hodit k fasádě a okolí domu.

 

Textilní pergola

Pro zastínění terasy skvěle poslouží textilní pergola. Rolovací stěny k pergole libovolně stáhnete a roztáhnete podle počasí. Tyto zipové rolety jsou velmi oblíbené a poměrně levné. Odolný materiál zajistí vysokou odolnost vůči dešti či dalším nepříjemným vlivům.

Sluneční plachty

Moderní alternativou jsou tzv. sluneční plachty. Zvolit si můžete z mnoha barev dle vzhledu vaší zahrady. Tyto plachty jsou vyrobeny z polyetylenu a jsou velmi pevné. Natáhnout je můžete na garáž, strom nebo vysokou lampu. Tento druh stínění disponuje také ochranou vůči UV záření a vrstvou proti vyblednutí barev.