Magazín5 výhod přístřešku pro auto

Plnohodnotná garáž či moderní přístřešek? Každý z nás touží po maximální ochraně našeho automobilu a tato otázka přichází jako první na řadu. Často uvažujeme po druhé variantě, ovšem bojíme se, že nebude stačit. Máme tu pět základních důvodů, proč tomu tak není.

1) Cena

Oproti klasické zděné garáží je přístřešek několikanásobně levnější. Zatímco náklady na výstavbu první varianty se mohou vyšplhat až do dvou set tisíc korun, u přístřešku začínáme na částce kolem 20 000 Kč. A to se již vyplatí.

2) Rychlá montáž

Přístřešek je velmi nenáročnou stavbou a často nevyžaduje žádné stavební povolení. Jeho montáž trvá pouze několik hodin, nikoliv měsíců, jak je tomu běžné garáže. Zároveň si můžete vystačit svépomocí a přístřešek s menší pomocí kamarádů postavit bez realizační firmy nebo profesionálního kutila.

3) Mobilita

Zatímco garáž je umístěna na pevno a jen tak s ní nepohnete, přístřešek může být zcela mobilní. Může tak s vámi putovat do nového domu či uvolnit místo pro jinou stavbu u toho stávajícího.

4) Design

V mnoha stránkách je přístřešek praktickou a přizpůsobitelnou stavbou. Design, konstrukce, velikost a použité materiály si můžete vybrat podle svého. Základem se stává rozměr vašeho auta. Ve většině případech stačí vybudovat nízký profil, pokud však vlastníte karavan lze zvolit variantu přímo ušitou jemu na míru.

Důležitým aspektem je design samotný. Ten se odvíjí od výběru materiálu konstrukce. Na trhu je k dostání ocelový, dřevěný, plachtový či hliníkový přístřešek. A právě ten je stále vyhledávanější variantou. Jeho cena je bezkonkurenční, navíc vyniká snadnou údržbou a dlouhou životností.

5) Alternativní využití

V letních měsících, kdy zrovna nepotřebujete ukrýt své auto před nepřízní počasí, můžete přístřešek využít jako zahradní pergolu. Jedná se tak o ideální místo pro grilování či posezení s přáteli a rodinou.

Podívejte se na naši nabídku přístřešků pro auto