MagazínJak natřít podlahu v garáži

Také v dílně či v garáži potřebuje podlaha alespoň jednou za čas dostat nový kabát. Natřená podlaha v garáži se pak mnohem lépe udržuje, ale i umývá.

Také v dílně či v garáži potřebuje podlaha alespoň jednou za čas dostat nový kabát. Natřená podlaha v garáži se pak mnohem lépe udržuje, ale i umývá. 
 

Jak vybrat bavu

Nátěr betonové podlahy provádíme barvou na beton. Existuje mnoho výrobců a výběr záleží jen na vás. S výběrem vám poradí v obchodě personál, pokud si nevíte rady. 
 
Vybrat si můžete vodou ředitelné a rozpouštědlové barvy. Ty se hodí pro podlahu v garáži nejlépe. Při správné aplikaci vydrží i několik let. Pro garáž volte barvy, které mají atest pro styk s ropnými produkty. Nedojde tak ke zničení nátěru v místech, kde nám na podlahu ukápne olej či benzín.  Nezapomeňte na vhodný barevný odstín. 
 

Nátěr podlahy krok za krokem

1. Podlahu dokonale očistěte tak, aby byl podklad suchý a pevný. V případě, že je podlaha hodně znečištěná, je lepší provést obroušení povrchu strojem. V místech, kde se beton drolí,  použijte penetraci, drobná místa pak vyspravte nivelační stěrkou.  Na větší díry si připravte betonovou směs, s nátěrem podlahy však začněte  teprve poté, co beton důkladně vyzraje. 
 
2. Důkladně rozmíchejte barvu, začněte s rovnoměrným nanášením barvy na podlahu. 1 litr barvy vám vystačí dle savosti asi na 11 m2. 
 
3. Nechejte první vrstvu řádně proschnout, nejlépe přes noc. Natřete podlahu podruhé, v případě potřeby i potřetí. 
 
4. Až podlaha řádně zaschne, pusťte se do nátěru soklu, vhodné je na stěnu nalepit pásku, abyste stěnu neušpinili 5-20 cm od podlahy.
 
5. Válečkem vymalujte prostor mezi páskou a podlahou, poté pásku odlepte. Nečekejte, až barva zaschne, nátěr byste pak mohli poškodit.